Ezért cseréljük le az öreg elavult zárat a nyaralónk ajtaján!

Legyen szó egy családi házról, vagy éppen egy Balaton parton álló nyaralóról, minden esetben fontos kihangsúlyozni azt, hogy az adott ingatlan elsőszámú védelmi pontja mindig a bejárati ajtó, hiszen a betörők 90%-ban ezen keresztül jutnak be a kiszemelt épületbe. Sajnos az sem ritka, ha nem a bejárati ajtón, hanem a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakokon keresztül surrannak be a gazfickók hozzánk, éppen emiatt nem szabad még csak bukó állapotban sem nyitva hagyni az ablakokat éjjel, vagy akkor, ha nem tartózkodunk az ingatlanban.

Sajnos a betörők egyre ügyesebbek és gyorsabbak, és az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a tapasztaltabbak pontosan tudják azt, hogy melyik zárat mennyi időbe fog telni feltörniük. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy az, hogy az adott ingatlan bejárati ajtaján milyen zár van felszerelve.

Mekkora biztonságot tud adni nekünk egy öreg, elavult zárszerkezet?

Otthonunk, nyaralónk, ingatlanunk, családunk, és értékeink biztonságát csak minőségi nyílászárókkal, illetve erős, és masszív, jó minőséggel rendelkező ajtó zárakkal tudjuk biztosítani. Ha a biztosra szeretnénk menni, akkor ezeket még felszerelhetjük pajzsokkal, vagy kiegészíthetjük a zárat hevederzárral is.

Alapvetően egy zárszerkezetnek két feladata van. Az egyik az, hogy be tudjuk zárni vele az adott ingatlant akkor, ha elmegyünk otthonról, vagy ha éppen alszunk, a másik pedig az hogy megakadályozzuk vele azt, hogy a betörők pillanatok alatt bejussanak az ingatlanba. Az az igazság, hogy egy öreg, és elavult zárszerkezet talán még el tudja látni az első feladatot, de a másodikat már valószínűleg nem, és azzal a betörők is tisztában vannak, hogy egy öreg zárat mennyire könnyen, és gyorsan fel tudnak törni akár hangtalanul, az éj leple alatt.

A betörésvédelmi szakemberek szerint olyan nem létezik, hogy tökéletes betörésvédelem. Éppen emiatt mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy a betörők dolgát meg tudjuk nehezíteni. A folyamatosan fejlődő betörésvédelmi eszközök bár nekünk kedveznek, ezek csak akkor tudnak segítséget nyújtani számunkra, ha nem sajnáljuk rájuk a pénzt, és valóban alkalmazzuk is őket.