Mire való a többpontos zár?

A megfelelő zár kiválasztása otthonunk kényelmének és biztonságának egyik legfontosabb eleme. Segítségével az ajtó jóval kevesebb eséllyel vetemedik meg, illetve nagyobb esélyünk van rá, hogy megvéd minket a betörőktől. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben többpontos zárat használunk, ajtónk hő – és hangszigetelési funkciói is jóval magasabbak lesznek.

A piacon ma már rengeteg fajta zár kapható. Az egészen olcsó kategóriától a csillagos égig a határ, különböző biztonsági funkciókkal ellátva, illetve olyan opciókkal, amelyek segítségével már az okos otthonokhoz is csatlakoztathatjuk őket a távoli vezérlés elérése érdekében.

Mégis, amikor egy új ajtó vásárlására vagy egy zár cseréjére kerül a sor, sokszor tanácstalanul állunk, hogy melyik is lenne a számunkra leginkább megfelelő. Hiszen oly sokszor látunk hatalmas akciók keretei között pár ezer forintért zárakat, amelyek esztétikusak, emiatt pedig azt gondoljuk, hogy ezek lehetnek a legjobbak számunkra. Azonban érdemes ezt jobban is átgondolnunk.

A többpontos zárak előnyei a többi zárral szemben

A legtöbb feltűnően olcsó zár ugyanis komoly minőségbeli problémával küzd. Ezekkel a zárakkal sokkal gyakrabban fordul elő, hogy nem lehet őket kinyitni vagy éppen becsukni. A legtöbb olcsó zár nem jelent kihívást a betörőknek, nagyon sokat ugyanis azonos típusú ki is lehet nyitni, illetve pillanatok alatt fel lehet törni.

Éppen ezért hosszú távon nem túlságosan kifizetődő egy olcsó zár megvásárlása. A többpontos zárak jóval nagyobb biztonságérzetet nyújtanak számunkra, hiszen több ponton is védik otthonunkat a nem kívánt személyektől. Jóval magasabb minőséggel rendelkeznek, emiatt pedig időállóbbak, egy ilyen zár hosszú éveken keresztül kiszolgálhat bennünket.

A hő-és hangszigetelés elősegítése érdekében szintén érdemes ezt a zárfajtát választanunk, hiszen ezzel sokkal jobb minőséget érhetünk el mindkét téren.

A többpontos zárak esetében jóval ritkábban is fordul elő meghibásodás. Ilyenkor azonban érdemes mindig szakember segítségét kérni, hiszen ők tudják legmegfelelőbb módon kideríteni a hiba forrását és aztán legegyszerűbben megjavítani azt.